7. jul 2020.7. jul 2020.
Beta

Beta

Vlada Srbije uvela obaveznu samoizolaciju od 14 dana za državljane Crne Gore koji uđu u Srbiju

Vlada Srbije je danas za sve građane Crne Gore, koji ulaze u Srbiju, uvela obaveznu samoizolaciju od 14 dana, dok je od juče u Crnoj Gori obavezan karantin za putnike iz Srbije.

Kako je saopštila Vlade Srbije, ta njena odluka o samoizolaciji putnika je doneta na osnovu procene trenutne epidemiološke situacije u regionu.

"Svim građanima Crne Gore koji ulaze u Srbiju, određuje se obavezna mera samoizolacije u trajanju od 14 dana. Ova lica u obavezi su da pri ulasku u Srbiju prijave adresu na kojoj će boraviti naredne dve nedelje, kako bi nadležni organi mogli da kontrolišu poštovanje izrečene mere", navodi se u odluci.

Vlada Srbije je najavila da će "s najvećom pažnjom" nastaviti da prati epidemiološku situaciju izazvane korona virusom i u zemlji i u regionu.

"Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju mera i budu odgovorni prema sebi i drugima", stoji u saopštenju.

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) saopštilo je juče da će svi građani koji u Crnu Goru ulaze iz Srbije biti upućivani direktno u institucionalni karantin.

"Uvažavajući razvoj epidemiološke situacije u Srbiji odlučeno je da sva lica koja u Crnu Goru ulaze iz te države od večeras budu upućivana u karantin", objavljeno je juče u Podgorici.

Crna Gora je objasnila da "stopa aktivnih slučajeva u Srbiji, pogotovo u području uz granicu sa Crnom Gorom, nalaže najstroži epidemiološki nadzor".

"Zbog toga lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije do daljeg neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju, već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu meru", saopštila je u ponedeljak Vlada u Podgorici.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa