Инфо

12. јул 2020.12. јул 2020.
Бета

Бета

Мађарска за Србију уводи карантин због короне, нове рестрикције за више земаља

Мађарска влада објавила је данас да поново уводи рестрикције за улазак особа из земаља где се стопа инфекције корона вирусом сматра умереном или високом, укључујући и за Србију која улази у категорију земаља са умереном заразом и чијим држављанима се уводи двонедељни карантин.

"Видимо неке забрињавајуће знаке о повећању броја случајева у суседним земљама, Европи и свету", рекао је Гергељи Гуљаш, шеф кабинета премијера Виктора Орбана.

Земље ће бити сврстане у "црвену" и "жуту" категорију.

Мађари и странци који долазе из земаља у "жутој" категорији, где су укључени, измедју осталих, Бугарска, Португал, Румунија, Шведска, Британија, Русија, Србија, Јапан, Кина и САД, мораће да иду у карантин на две недеље али ће моћи да изадју из карантина ако буду добили негативан тест на вирус, један у случају Мађара, два негативна у размаку од 48 сати за странце.

Гуљаш је рекао да ће из земаља у "црвеној категорији" бити дозвољен само улазак мађарских држављана.

У те земље су укључени Албанија, Украјина, Белорусија, такорећи цела Азија, Африка и Јужна и Централна Америка. Мађарски држављани који додју из тих земаља мораће да буду у карантину две недеље, али ће моћи да изадју раније ако добију два негативна резултата на вирус у размаку од 48 сати.

Он је рекао да ће нове мере које ступају на снагу у среду бити преиспитиване једном недељно.

Мађарска је забележила пет нових случајева заразе корона вирусом у последња 24 часа, без нових смртних случајева. Укупно су у тој земљи регистрована 4.234 заражена и 595 смртних случајева.
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa