Инфо

22. јул 2020.22. јул 2020.
Зеленовић: Формиран консултантски тим врхунских стручњака за унапређење борбе против вируса

Зеленовић: Формиран консултантски тим врхунских стручњака за унапређење борбе против вируса

Командант Градског штаба за ванредне ситуације и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић формирао је експертски медицински тим саветника који ће током периода кризе помоћи у борби са Ковидом. Тим је сачињен од признатих стручњака из Београда и Шапца. Градоначелник је ово предочио на конференцији за медије истичући проблем релативно малог броја контакт особа у односу на број регистрованих оболелих

Како је истакао, просек од једног и по контакта на једну оболелу особу је сувише мали и од Завода је затражио објашење о методама утврђивања контаката и објашњење како значајан број оболелих има само један или ниједан контакт.

-Како одговора нема, а то је област епидемиолошке струке, одлучио сам да ангажујем еминентне стручњаке као консултанте. Одлучио сам се за проф. др Зорана Радовановића, нашег угледног епидемиолога, професора вероватно свим водећим епидемилозима у Србији, пензинисани редовни професор Мединског факултета, потом др Оливера Стојковића, професора на Медицинском факултету, генетирача који предаје генетику на судској медицини као изборни курс форензике на Факултету за физичку хемију. У консултацијама са др Радовановићем истакнуто је да је важно да имамо и некога из нашег града, те ми је задовољство да кажем да је договорено да у тиму буде др Драгутин Марковић, наш познати епидемиолог у пензији. Ово је експертски тим, врхунски који ће помоћи да се изборимо са вирусом и да довијемо све одговоре, посебно због чега имамо мали број контаката у односу на број оболелих и како да најбрже евидентирамо обухват лица - рекао је градоначелник Шапца.

-Понудићемо помоћ додатну и Заводу за јавно здравље и покушаћемо да дођемо до што већег броја контаката. Сутра у 11 часова је састанак здравственог тима где верујем да ће бити представници Завода које позивам и на овај начин. Позивам их да буду и на конференцијама како би представници медија имали све неопходне одговоре. Уз професора Радовановића, професора Стојковића и др Марковића, имаћемо најбоље одговоре, не у Шапцу, него у Србији - додао је Зеленовић.

фото: Данас.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa