Инфо

31. јул 2020.31. јул 2020.
Настављен тренд опадања броја заражених

Настављен тренд опадања броја заражених

Шабац више дана за редом бележи тренд опадања броја заражених на ковид 19. То је најважнији закључак са данас одржане, уобичајене конференције за новинаре. Наиме, од укупно тестираних 52, свега 10 је позитивно, док су два пацијента изгубила битку са опасним вирусом. То је биланс јучерашњег дана, објаснио је градоначелник Шапца и командант Штаба за ванредне ситуације Небојша Зеленовић, позивајући се на саопштење Завода за јавно здравље Шабац.

Изразе задовољства, због опадајућег броја заражених на корона вирус, није скривала, помињући показатеље у бројкама ни директорка Дома здравља у Шапцу, докторка Јасмина Станковић. Она је поред осталог истакла да је с њихове стране све потребно учињено да привремена ковид болница у сали Економске школе у Шапцу проради, али до данас ова болница није примила ни једног пацијента. Иначе у Дому здравља су се добро организовали и све функционише према утврђеном реду и како се од њих тражи, истакла је докторка Станковић, одговарајући уједно и на својеврсну прозивку градоначелника Зеленовића да се у осталим деловима Србије не ради, као у Шапцу, те да због тога имају и више проблема са ковидом 19, а циљ је да се што пре изађе на крај са опасном заразном болешћу.
- Зашто, ако може да се брже и јефтиније спроводе тестови( антигенски) и све то буде завршено за три-четири месеца, зашто се иде на пролонгирање, може бити и две године? питао се Зеленовић, истичући да за свој предлог о тестирању, још није добио одговор министра здравља Златибора Лончара.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa