Инфо

5. август 2020.5. авг 2020.
Ко ће бити нови премијер

Ко ће бити нови премијер

Београдски дневни листови на насловним странама издања за среду, 5. август, пишу о 25. годишњици хрватске војно-полицијске акције "Олуја", формирању нове Владе Србије и другим темама.

АЛО - На целој насловној страни фотографије Ане Брнабић, Марка Дјурића, Бранислава Недимовића и Милоша Вучевића уз наслов "Вучић бира премијера измедју њих четворо".

БЛИЦ - "Опростити можемо, заборавити нећемо", о годишњици "Олује" током које је из Хрватске прогнано 200.000, а убијено и нестало више од 2.000 Срба. "Шапић све ближи Влади, Руси кваре посао СПС", о изгледу нове Владе Србије коју ће предводити Српска напредна странка.

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ - "Нека нам не траже да ћутимо и заборавимо" - о годишњици "Олује". О новој Влади под насловом "Вучић разматра савез са Шапићем, СПС га разочарао".

ДАНАС - "Никада се Срби у Хрватској неће опоравити од 'Олује'", сматра пројектни менаџер у организацији Форум ЗДФ, Славен Рашковић. О могућим кадровским решењима у влади - "Ирена Вујовић наследјује Горана Тривана?" на месту министра за заштиту животне средине. Данас се пита и "Зна ли се довољно о убиству Павелића?" и улози Благоја Јововића који је добио улицу у Београду.

ИНФОРМЕР - Преноси говор председника на обележавању "Олује" "Вучић: Шта су вам деца била крива?" Лист каже да је министарка Зорана Михајловић жестоко напала премијерку Брнабић и оптужила је да није добро радила, под насловом "Зорана би да буде премијер".

КУРИР - Једини на насловној страни има епидемију корона вируса и каже да је "Вирус ударио на намладје". Преносе изјаву премијерке Брнабић "Премијер ћу бити ја или човек из СНС иза ког бих увек стала".

ПОЛИТИКА - Цела насловна страна листа посвећена је Олуји у тексу "Четврт века етничког чишћења". Лист издваја и да "Још нема оптужнице за злочине на Петровачкој цести у Сводни", о некажњеним злочинима над Србима у избегличким колонама.

СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ - Лист тврди да има ексклузиву "Прислушкивани разговори Клинтона и Путина о рушењу Милошевића". Под насловом "Рат Ане и Зоране за фотељу премијера" о формирању нове Владе.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa