Инфо

14. август 2020.14. авг 2020.
Начелник МУО, Владан Красавац: Нема опуштања

Начелник МУО, Владан Красавац: Нема опуштања

И поред мањег броја новооболелих на подручју Мачвнског управног округа нема места опуштању и поштовање превентивних мера ношења заштитних маски, дезинфекција и физичка дистанца и даље су обавезни,као и избегавање већих окупљања.

Још један позитиван показатељ је број отпуштених хоспитализованих у Општој болници Шабац, која је уједно и Ковид болница за Мачвански управни округ,где има 121 оболело, што је скоро дупло мањи број у односу на претходну недељу.Број отпуштених лица је готово три пута већи од броја новооболелих.Опуштања наравно нема и ми настављамо да живимо са вирусом. Док се на светском и глобалном нивоу медицинским путем не буде решио овај велики проблем, вирус остаје међу нама и циркулише међу популацијом.Све мере које су прописане морају се и надаље поштовати.

Наша земља се припрема за нови талас епидемије који се очекује највероватније половином септембра месеца,свакодневним опремањем здравствених установа неопходним медицинским материјалом из земље и иностранства. Свакодневно имамо набавке из иностранства здравствене медицинске опреме, припрему нових институција за тестирања грађана и то је на нашем округу Завод за јавно здравље, да би се Ветеринарски специјалистички институт Шабац растеретио,чиме добијамо брже тестирање и резултате тих тестирања.

Апелује се на грађане да благовремено сузбију амброзију на својим парцелама, јер алергијска реакција на овај коров даје симптоме сличне Ковид инфекцији и задаје велике проблеме органима респираторног тракта.
Власници парцела на отвореном простору, дворишта,њива,обала или засада, треба одмах да реагују и приступе уништавању ове опасне коровске биљке, због алергијских проблема које она ствара популацији.

Немогућност грађана да отпутују на годишње одморе ван граница Србије донело је веће приходе домаћим угоститељима, међутим хотелијери ипак бележе пад у броју гостију.
Викендице и приватне куће за изнајмљивање у сливу реке Дрине у општинама Мали Зворник и Љубовија су препуне гостију, јер се ради о прелепом делу Србије, где се може на најбољи начин организовати годишњи одмор у овим ванредним ситуацијама,али и у време када нема ванредне ситуације. Хотелске услуге у општини Крупањ су у великој мери смањене, због мера које се примењују, јер је изостало организовано коришћење капацитета.

Упркос чињеници да привреда послује у отежаним условима, у Мачванском управном округу се не бележи масовно отпуштање радника. Производња је редукована, а тржиште извоза и увоза функционише. Државни пакет помоћи значајно је очувао српску привреду.

Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa