Инфо

14. август 2020.14. авг 2020.
Фото: 100јутарњи

Фото: 100јутарњи

У овој просторији у стану живи највише паукова

Научници су за потребе истраживања проучавали 10.000 различитих врста инсеката из 50 различитих кућа. Дошли су до следећег резултата: наиме, у просечној кући живи око 50 различитих врста инсеката. Нежељени гости преферирају кухињу и дневну собу.

Паукови се успешно прилагођавају месту и температури, али истраживање је показало да ипак више воле боравити у одређеним просторијама у кућама и становима. А главни разлог за то је обиље инсеката, а за њих то значи – обиље хране. Зашто је то тако? Научници сматрају да се инсекти веома добро осећају на тепиху. Такође су открили да на број инсеката у домовима не утичу биљке или кућни љубимци. Нажалост, учесталије чишћење такође не помаже у борби против буба. Паукова у кући има током целе године, али доласком хладнијих дана и почетком сезоне грејања, и они се више завлаче у куће.

С једне стране добро их је имати јер хватају досадне инсекте, а са друге стране многи их се желе решити јер сваки угао запоседну мрежама, а и – морате се сложити – нису баш најпријатније друштво. Иако ће се радије завући у ћошкове куће у којима се најмање борави, пошто бројни инсекти бирају дневну собу и кухињу, за њима ће кренути и паукови. Припремиће замку за инсекте и чекати да се уплету у њихову мрежу.

Убијањем паукова нећете решити проблем јер све док има инсеката по кући, биће и паукова који их лове. Можете чешћим чишћењем, усисавањем и редовним уклањањем остатака хране и мрвице којим се хране инсекти, ублажити њихово присуство, али тешко да ћете их се заувек ријешити. Уосталом, народно веровање каже – пауке није добро убијати јер то води несрећи у љубави. Дакле, ипак ћемо се морати помирити са чињеницом да су нам паукови цимери.
Opušteno.rs

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa