Инфо

15. август 2020.15. авг 2020.
Илустрација, Фото: Схуттерстоцк

Илустрација, Фото: Схуттерстоцк

У свету удвостручени напори за сузбијање корона вируса

Због поновне појаве корона вируса, у свету су удвостручени напори за сузбијање те инфекције, а много земље су увеле додатна ограничења међу којима је Велика Британија која је увела карантин за путнике из Француске и Шпаније.

После ублажавања мера почетком лета, сада бројне земље уводе обавезно ношење заштитне маске чак и напоље. У Бриселу је ношење маске обавезно од среде, док је у Паризу од данас проширен списак четврти главног града Француске у којима мора да се носе маске.


Париска префектура од данас забрањује и окупљање више од десет особа уколико не може да се гарантује држање физичког одстојања.

У свету је од корона вируса умрло више од 755.000 особа док је заражено више од 21 милиона људи. Вирус је изазвао драматичне економске последице, медју којјима је рецесија у Пољској, која се дешава први пут од краја комунизма у тој земљи.

Последњих недеља у Европи је регистрован растући број заражених. У Шпанији већ два дана заредом од корона вируса број инфицираних је око 3.000. Шпанске власти су наложиле затварање ноћних клубова, забрану посете старачким домовима и ограничење рада ресторана.

Велика Британија од данас уводи карантин од 14 дана за путнике из Француске, Холандије и Малте, мање од месец дана од ублажавање мера.

Ситуација ван Европе није ништа боља. САД су и даље највише угрожене епидемијом са 167.253 смртна случаја, испред Бразила (105.463), Мексика (55.293) и Индије (48.040).
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa