Инфо

26. август 2020.26. авг 2020.
Започети радови на изградњи канализационе мреже у Јеленчи

Започети радови на изградњи канализационе мреже у Јеленчи

ЈКП Водовод Шабац започело је изградњу канализационе мреже у Колубарској, првој од планираних пет улица у Јеленчи. До краја године у плану је да се уложи 20 милиона динара у изградњу 2,5 километара канализационе мреже.
- Грађани су покренули инцијативу за изградњу канализационе мреже у Колубарској, Подринској, Првомајској, Савској и улици Мишарских јунака. Највећи број грађана закључио је и уговор о прикључењу на канализациону мрежу, што значи да ће око 100 домаћинстава добити канализацију до краја ове године. Такође, ЈКП Водовод ће омогућити свим домаћинствима која имају троје и више деце да се на водоводну и канализациону мрежу прикључе без икакве надокнаде. Планирамо да у наредних 4 до 6 година изградимо 100 километара канализације и омогућимо прикључак за 5.000 домаћинстава. Питање одвођења отпадних вода у селима је посебно питање, истакла је Даниела Ловрин Гавриловић, директорка ЈКП Водовод Шабац.

Радови су започети на иницијативу грађана. Према речима Саше Жабаљца, Савет МЗ Думача годинама је кривотворио информације и правио неспоразуме између мештана и ЈКП Водовода.
- Ја сам, у име грађана, отишао код директорице и поднео захтев. Урадили смо анкету и веома брзо се договорили. У року од седам дана, радови су започети, рекао је Жабаљац.

Радове је обишао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- У мају смо завршили инвестициони циклус у вези са уређењем града, који је износио око 15.000 евра. Ово је нови инвестициони циклус, који се односи на урбанизацију приградских насеља - Јеленче, Мишара, Мајура, Поцерског Причиновића и Јевремовца. Јако ме боли неистина коју износе наши политички противници који кажу да ће све бити бесплатно када они дођу на власт. Ништа на свету није и не може бити бесплатно, па тако ни вода и канализација. Ако то не плате они који се прикључују, платиће остали грађани и то по далеко вишим ценама. Поскупиће вода, канализација, одношење смећа и све друге комуналне услуге на територији града Шапца зато што празна и пуста обећања неодговорних људи неко мора да плати. Ми ћемо се борити да свако добије оно што му припада и плати оно што је његово. И да то буде једнако. То је ред у средини која води рачуна о томе како се одлуке доносе, не троши више него што има и послује у складу са свим стандардима. Тако ја видим Шабац, истакао је Зеленовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa