Инфо

9. септембар 2020.9. сеп 2020.
Универзитет у Београду и НАЛЕД покрећу 'берзу стручних пракси за студенте'

Универзитет у Београду и НАЛЕД покрећу 'берзу стручних пракси за студенте'

Универзитет у Београду и Национална алијанса за локални еконономски развој (НАЛЕД) потписали су данас споразум о сарадњи на успостављању "берзе стручних пракси за студенте основних и последипломских студија".

Студенти би тиме, како је објављено, "стекли прва пословна искуства у више од 300 мултинационалних и домаћих компанија, локалних самоуправа и организација цивилног друштва".

"Желимо да оснажимо везе академске заједнице, привреде и државне управе, и да пружимо прилику нашим студентима да стекну драгоцена радна и животна искуства на праксама у чланицама НАЛЕД-а. Посебно желимо да дамо допринос јачању наше привреде и унапређењу њених капацитета", рекла је ректорка Иванка Поповић.

Председник НАЛЕД-овог Савеза за еУправу и директор компаније ОСА за рачунарски инжењеринг Жељко Томић је рекао да је кроз програме стручне праксе и студентска такмичења у организацији НАЛЕД-а у протеклих 10 година прошло 200 студената, и навео да је управо на тај начин рад почело више од четвртине сада запослених стручњака у НАЛЕД-у.

"Активније укључивање професора, сарадника и студената у јавно-приватни дијалог и активности НАЛЕД-а на спровођењу истраживања и анализа допринеће квалитету практичних политика и успеху реформи за које се залажемо", казао је Томић.

Навео је пример реформе система паушалног опорезивања коју је НАЛЕД припремао у сарадњи с Факултетом организационих наука, а која је донела предвидивости пословања за 100.000 пореских обвезника, док је програм "Стартуј легално" припремљен у сарадњи с Факултетом политичких наука.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa