Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
Војни синдикат Србије: Смена на ВМА потврда једноумља

Војни синдикат Србије: Смена на ВМА потврда једноумља

Војни синдикат Србије (ВСС) је затражио смењивање министра одбране Александра Вулина поводом данашње вести о смењивању начелника и шефова клиника и одељења у ВМА којима је ВСС препоручио да заштиту потраже на суду.

ТВ Н1 је објавила да је последњих дана смењен низ начелника ВМА којима је заједничко да су подржали отворено писмо које су Влади Србије упутили лекари окупљени у групи "Уједињени против ковида" оградивши се од Кризног штаба Владе за борбу против КОВИДА-19 и затраживши његово сменивање, уз оцену да је Србија "у јавно-здравственој катастрофи".

У саопштењу ВСС пише да је смењивање шефова у ВМА "још једна потврда да у систему одбране влада насиље, политичка диктатура и једноумље које спроводи нико други него одлазећи министар Александар Вулин".

ВСС пише да су смењени начелници и шефови клиника и одељења ВМА "користили своја Уставом и међународним конвенцијама гарантована права на петицију и слободу мишљења" и "Хипократову заклетву".

Уз то, пише у саопштењу, "Устав и од Србије ратификоване међународне конвенције, као и Европска социјална повеља, гарантују сваком човеку и грађанину слободу мишљења и јавног изношења... мишљења, а нарочито кад постоји јавни интерес да се чује мишљење ...струковних група и врхунских стручњака у здравству".

"Администрација Александра Вулина", пише ВСС, "после низа примера кршења Устава чинећи чак и кривична дела над представницима запослених водећи незаконите дисциплинске поступке против представника нашег синдиката баш због јавних говора и мишљења, показала је да у насиљу може да оде и корак даље, да прогања баш сваког ко не мисли као они".

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa