Инфо

20. септембар 2020.20. сеп 2020.
Ефикасније управљање имовином

Ефикасније управљање имовином

У оквиру пројекта "Ефикасно управљање јавном имовином-искорак ка бржем развоју наших локалних самоуправа", који је реализован у оквиру Програма Exchange 5 који је финансирала Европска унија, а спровело Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, општина Богатић је по речима председника Милана Дамњановића, спровела попис целокупне непокретне имовине, који је обухватио и теренски попис 214 објеката високоградње и ажурирање општинске евиденције о непокретностима у јавној својини, која садржи 6.058 непокретности.

Сада у овој локалној самоуправи имају комплетну слику о томе шта је општинска имовина, у каквом је стању, ко су закупци...
- Формирана је евиденција грађевинског и другог земљишта у јавној својини општине Богатић, процењена је тржишна вредност, тако да наша општина има утврђену тржишну вредност за 50 објеката високоградње и исто толико парцела у јавној својини, такође захваљујући пројекту општина је испунила своју законску обавезу и уписала податке о својој имовини у централни регистар непокретности у јавној својини који води Републичка дирекција за имовину. То смо учинили за укупно 2.774 непокретности. Поред овога захваљујући пројекту припремљена је пројектно-техничка документација за легализацију 6 бесправно саграђених објеката са циљем уписа јавне својине општине на њима. Међу овим објектима се налазе: Зграда јединице локалне самоуправе у којој су смештене институције: Основни суд, Прекршајни суд, Туристичка организација, Завод за здравствено осигурање, Завод за запошљавање, каже председник општине Богатић Милан Дамњановић.
Љ.Ђ.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa