Инфо

22. септембар 2020.22. сеп 2020.
Одложен Сајам књига, нови термин децембар

Одложен Сајам књига, нови термин децембар

Сајам књига дефинитивно је данас одложен због епидемиолошке ситуације у земљи, саопштено је из Београдског сајма, Како је наведено, манифестација књиге која је требало да буде одржана од 25. октобра до 1. новембра, биће организована средином децембра, "уколико епидемиолошке прилике буду дозволиле".

“Како се надлежни Републички кризни штаб до овог тренутка није изјаснио у прилог одржавању Сајма књига, ни о понуђеним организационим модалитетима и безбедносним гаранцијама које је Београдски сајам понудио, процењено је да у периоду који је преостао до првобитно планираног термина, у потпуно неизвесним условима функционисања, више није могуће квалитетно и поуздано извршити припреме за ту манифестацију.

Београдски сајам ће и даље пратити препоруке и епидемилошке процене Кризног штаба и у договору са издавачима, излагачима и другим учесницима Сајма књига донети одлуку која ће бити у најбољем интересу манифестације”, истиче се у саопштењу Београдског сајма.

Издавачи су се изјаснили да у условима епидемиолошких мера заштите са смањеним бројем посетилаца и истим ценама закупа као прошле године, одржавање Сајма књига за њих није исплативо. Они су позивали надлежно Министарство, Секретаријат за културу Града Београда и управу Сајма да им изађе у сусрет и смањи цене, али до договара није дошло.

Председник Одбора Сајма књига Душко Ковачевић залагао се да се Сајам ипак одржи, истичући да разуме захтеве издавача, али да би испуњавање њихових захтева довело до банкрота Сајма.

Различита удружења издавача су најавила да ће у последњој недељи октобра организовати програме на отвореном и у књижарама који би требало да буду алтернатива Сајму књига.

Извор: Нова

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa