Инфо

22. септембар 2020.22. сеп 2020.
Лекари потписници петиције у четвртак са Лончарем

Лекари потписници петиције у четвртак са Лончарем

Министарство здравља заказало је за четвртак, 24. септембар састанак са лекарима окупљенима у удружењу Уједињени против ковида пошто је то удружење јуче упутио министру Златибору Лончару отворено писмо и позив за разговор.

“Користимо прилику да вас обавестимо да је Министарство здравља реаговало на наш допис од 21. септембра 2020. године, те да је заказан састанак за четвртак, 24. септембар 2020. године” саопштило је удружење Уједињени против ковида.

Лекари из удружења Уједињени против ковида обратили су се отвореним писмом министру здравља Златибору Лончару у коме су га упозорили да је у Србији поред епидемије коронавируса у току и епидемија кршења права лекара, урушавања достојанства лекара и деградације система јавног здравља. У писму су затражили хитан састанак као и смене в.д. директора Опште болнице Нови Пазар и в.д. директора КБЦ Звездара.

“Користимо прилику да Вас обавестимо да је поред епидемије која је изазвана вирусом Цовид-19 у Републици Србији у току још једна епидемија. Говоримо о епидемији кршења права лекара, урушавања достојанства лекара и, последично наведеном, епидемија даље деградације система јавног здравља. Другопоменута епидемија траје скоро три деценије. Настави ли се овим темпом, плашимо се даљег одлива лекара, те даљег урушавања система. Наш основни циљ је да Република Србија победи и у овој епидемиолошкој борби, да се поврати достојанство лекара, те да се тиме допринесе побољшању нашег здравственог система” наводи се у писму.

Поред састанка са министром, у писму су позвали на министра здравља да упути апел директорима свих здравствених установа да под хитно прекину са кршењем права лекара. позвали сваког директора у здравственим установама да у радном односу и на одговарајућим пословима остави све младе лекаре који су запослени током ванредног стања и затражили смене вршиоце директора болница у Новом Пазару и београдској општини Звездара.

Izvor: Nova
Foto:Screenshot/ujedinjeni-protiv-kovida.net

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa