Инфо

26. септембар 2020.26. сеп 2020.
Нови план отплате

Нови план отплате

Банке у Србији ће после истека другог застоја у отплати кредита клијентима који су прихватили мораторијум доставити нови план отплате, путем поште или мејлом, саопштило је Удружење банака Србије.

Мораторијум у отплати банкараских позајмица истиче у среду, 30 септембра, а клијенти ће кад добију даљи план отплате имати рок од седам дана да се изјасне.

УБС је саветовало клијентима да с пажњом прочитају допис своје банке и одаберу опцију која им највише одговара.

-Прва могућност је да прихвате план отплате који понуди банка, у коме је рок отплате продужен за дужину трајања мораторијума, а камате из мораторијума распоређене на преостало време отплате кредита. Друга могућност, ако им то финансијска ситуација дозвољава, јесте да ођедном плате заостале рате са каматом и наставе отплату према досадашњем плану, а трећа да плате само камату, а да рок отплате кредита продуже за број рата за које је важио мораторијум - рекао је генерални секретар УБС Владимир Васић.

Други мораторијум у отплати кредита прихватило је 82 одсто задужених грађана и 69 одсто предузећа. Укупна вредност заустављених обавеза износи скоро милијарду евра.

Данас

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa