Инфо

30. септембар 2020.30. сеп 2020.
Foto Sajt Sansa za roditeljstvo

Foto Sajt Sansa za roditeljstvo

Центар за вантелесну оплодњу: За седам месеци 5.000 парова се обратило за помоћ


Центар за вантелесну оплодњу и Удружење "Шанса за родитељство" саопштили су да је за нешто више од седам месеци од када је центар отворен, више од 350 парова директно затражило информације о лечењу, администрацији, законским регулативама и правима на лечење о трошку РФЗО.

Како се данас у саопштењу наводи, бесплатан национални број за вантелесну оплодњу 0800/333-030 до сада је "окренуло више од 3.500 људи, док је на интернет адресу центра стигло више од 1.500 мејлова из различитих крајева Србије".

Центар за вантелесну оплодњу оформило је Министарства здравља и компаније "Нектар", у сарадњи са Удружењем "Шанса за родитељство", а сви који нису у могућности да га посете, одговоре могу пронаћи и преко адресe vantelesnaoplodnja @centarvto.rs.


Центар подсећа да је у циљу подршке паровима у могућности да се остваре као родитељи Министарство здравља формирало прву Банку репродуктивних ћелија, ткива и ембриона у Србији, да је померена старосна граница за укључивање у програм вантелесне оплодње о трошку државе, као и број бесплатних покушаја вантелесне оплодње.


Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa