Инфо

14. октобар 2020.14. окт 2020.
Палинкаш: Немања Пајић злоупотребио своју функцију

Палинкаш: Немања Пајић злоупотребио своју функцију

Десет чланова Градске изборне комисије прошле недеље поднели су оставке, чиме је то тело изгубило могућност да одлучује и оконча изборни процес у Шапцу.

Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца тражио је од Министарства државне управе и локалне самоуправе да му изда нови печат ГИК-а, под образложењем да је стари изгубљен.




Како је истакла Вера Палинкаш, доскорашња чланица комисије, Пајић је тиме злоупотребио службени положај и обмануо државне органе, јер се стари печат, како каже, налази у сефу Градске управе.

-Нико није поднео званичан захтев Градској управи за примопредају печата, него је Немања Пајић, као председник Скупштине града, злоупотребио своју функцију и поднео захтев Министарству, у коме је изнео потпуно неистините чињенице да је печат нестао. Печат фактички није нестао, а ни правно гледано. Нестанак печата је јасно дефинисан. Нестанак печата значи да он није доступан лицу које је овлашћено да га чува. То је, у овом тренутку, секретар Градске изборне комисије у оставци, али с обзиром да не постоји неко друго лице које би могло печат да преузме, лице у оставци је дужно да тај печат чува до момента док се не појави легитимно лице које ће печат моћи да преузме. Страшно је да је један јавни функционер злоупотребио своју позицију председника Скупштине града, обратио се Министарству наводећи неистините чињенице. Министарство у таквим ситуацијама не проверава да ли је заиста печат нестао јер се подразумева да је подносилац захтева на таквој функцији дужан да изнесе истину. Постављам питање зашто Немања Пајић није поднео захтев званично за примопредају печата Градској управи. Након тога би добио одлуку надлежних и све би било у оквиру нормалне законске процедуре. Изнео је лажи и неистине и на тај начин довео у заблуду државни орган који је донео одлуку да се печат поново изради, рекла је Вера Палинкаш.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa