Инфо

22. октобар 2020.22. окт 2020.
Бета

Бета

Дачић изабран за председника Скупштине Србије

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изабран је данас за новог председника Скупштине Србије.

После прозивке и јавног гласања, Дачића је подржало 225 посланика, а против је био један.
Избор Дачића подржали су посланици листе "Александар Вучић За нашу децу", СПС, Савеза војводјанских Мађара и Српског патриотског савеза (СПАС).

У биографији новог председника Скупштине је наведено да је рођен у Призрену 1966. године, а да је на Факултету политичких наука дипломирао с просечном оценом 10.

Дачић је био посланик од 1992. године, прво у Скупштини СР Југославије, па у Скупштини Србије, а данс је на место председника Скупштине дошао с места министра за спољне послове.

У биографији је наведено да "поседује вишедеценијско искуство и резултате остварене у учешћу и руковођењу у различитим органима извршне и законодавне власти", добитник је признања "Најевропљанин" и говори енглески и руски језик.

У расправи пре гласања је оцењено да ће, с Дачићем на челу, Скупштина Србије бити "симбол демократичности, ефикасности и транспарентности".

Посланици Скупштине Србије би требало да данас изаберу и потпредседнике Скупштине и да Дачићевог дугогодишњег сарадника Вељка Одаловића именују на место генералног секретара Скупштине што је он већ био 2008-2012. године.

Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa