Инфо

28. октобар 2020.28. окт 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Брнабић: Ова Влада ће имати огромне политичке изазове, пре свега у односима са Приштином

Мандатарка за састав Владе Србије Ана Брнабић је данас у експозеу у Народној скупштини рекла да ће, поред здравствених, ова влада имати огромне политичке изазове, пре свега у односима са Приштином, наставку дијалога о нормализацији односа и проблема у успостављању Заједнице српских општина, од које се неће одустати.

Брнабић је рекла да српска страна "држи реч и стоји иза нашег потписа" (када су у питању преговори са Приштином у Бриселу), као и да "то природно и нормално очекујемо и од других како би у доброј вери наставили даље разговоре".

"Нова Влада ће наставити да води политику заштите виталних националних интереса, мира и сарадње када је у питању Косово и Метохија, са циљем заштите нашег народа, културне и верске баштине на Косову и Метхохији, али и мира и стабилности у читавом региону. Приоритети ће бити наставак вођења преговора са Привременим институцијама самоуправе у Приштини, унапређење економског развоја и услова живота српског становништва на Косову и Метохији и подршка повратку интерно расељених лица", рекла је Брнабић.

Она је навела да ће и на овом важном питању, за које је рекла да је "можда и највећи изазов за дугорочно одрживу безбедност и стабилност читавог региона", Влада Србије све своје активности и све своје потезе до детаља координирати са председником Србије Александром Вучићем и са представницима српског народа на Косову.

"Национално и политичко јединство по овом питању наш је апсолутни приоритет", рекла је Брнабић.


Извор Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa