Инфо

28. октобар 2020.28. окт 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Брнабић: Ова Влада ће имати огромне политичке изазове, пре свега у односима са Приштином

Мандатарка за састав Владе Србије Ана Брнабић је данас у експозеу у Народној скупштини рекла да ће, поред здравствених, ова влада имати огромне политичке изазове, пре свега у односима са Приштином, наставку дијалога о нормализацији односа и проблема у успостављању Заједнице српских општина, од које се неће одустати.

Брнабић је рекла да српска страна "држи реч и стоји иза нашег потписа" (када су у питању преговори са Приштином у Бриселу), као и да "то природно и нормално очекујемо и од других како би у доброј вери наставили даље разговоре".

"Нова Влада ће наставити да води политику заштите виталних националних интереса, мира и сарадње када је у питању Косово и Метохија, са циљем заштите нашег народа, културне и верске баштине на Косову и Метхохији, али и мира и стабилности у читавом региону. Приоритети ће бити наставак вођења преговора са Привременим институцијама самоуправе у Приштини, унапређење економског развоја и услова живота српског становништва на Косову и Метохији и подршка повратку интерно расељених лица", рекла је Брнабић.

Она је навела да ће и на овом важном питању, за које је рекла да је "можда и највећи изазов за дугорочно одрживу безбедност и стабилност читавог региона", Влада Србије све своје активности и све своје потезе до детаља координирати са председником Србије Александром Вучићем и са представницима српског народа на Косову.

"Национално и политичко јединство по овом питању наш је апсолутни приоритет", рекла је Брнабић.


Извор Бета
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa