Инфо

28. октобар 2020.28. окт 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Брнабић: Нова влада ће бити проевропска, влада политичког и економског континуитета

Мандатарка за састав нове Владе Србије Ана Брнабић данас је изјавила да ће то бити проевропска влада, политичког и економског континуитета и да ће, у складу са потребама грађана, изазовима са којима се суочава и резултатима које има, отворити нове теме које ће даље допринети снази Србије и квалитету живота у њој.

"Србија је данас финансијски и економски стабилна земља. Земља у којој је незапосленост на рекордно ниском нивоу од 7,3 одсто, просечна нето плата преко 500 евра и земља у којој се плате и пензије континуирано повећавају. Земља која је ушла у период стабилног раста чија је стопа једна од највећих у овом делу Европе, а ове године ће вероватно бити највећа", казала је Брнабић у Скупштини Србије образлазући програм нове владе.

Она је истакла да ће нова владе имати шест циљева - борба против вируса ЦОВИД-19 и јачање здравства, очување виталних интереса српског народа на Косову и Метохији, борба против организованог криминала и свеобухватни рат против мафије, очување независности и самосталног одлучивања Србије, владавина права и убрзање реформи на нашем европском путу, и даље економско јачање Србије.

Говорећи о областима које су важне за економски раст Брнабић је навела да је то пре свега пољопривреда јер се више него икада показала током пандемије корона вируса да је Србија била једна од ретких земаља на свету која ни у једном тренутку није имала несташице хране и основних животних намирница.

Важне области за нову владу биће, како је истакла, вештачка интелигенција, култура и креативне индустрије, туризам, заштита животне средине.



Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa