Инфо

18. март 2018.18. мар 2018.
Слога: Без већег минималца, казни за послодавце и демократије, мере популационе политике без успеха

Слога: Без већег минималца, казни за послодавце и демократије, мере популационе политике без успеха

БЕОГРАД, 18. марта 2018. (Бета) - Без драстичног повећања минималне цене рада, измене Закона о раду, пооштравања казнене политике за послодавце који дискриминишу породиље и јачања укупних демократских вредности у друштву, нема успеха у најављеним мерама за јачање наталитета које је презентовао председник Србије Алаксандар Вучић, оценили су Удружени синдикати Србије Слога.

"Потпуно је несхватљиво да ова власт и даље не разуме суштину проблема да смо држава са најмање плаћеном радном снагом, малим просечним зарадама и пензијама које се безобразно штелују статистиком која не одговара реалности у којој живимо", навела је Слога.

Тај синдикат додао је да је новчана помоћ од две до 10 година "само махање цифрама које у овом тренутку лепо звуче за сиромашне уши већине грађана Србије".
"Једноставно, озбиљни и одговорни људи не желе да се оваква помоћ државе сматра као некакав будући дуг, да њихова деца сутра морају да буду јефтина радна снага и топовско месо аутократских политичара и набеђених генерала без дана војног рока", наводи се у саопштењу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa