Инфо

18. март 2018.18. мар 2018.
Триван: Повећање буџета за екологију неминовно

Триван: Повећање буџета за екологију неминовно

БЕОГРАД, 18. марта 2018. (Бета) - Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је да то министарство мора да има већи буџет и да је недопустиво да од "зелених пара" које улазе у буџет, то министарство добија пола.

"У будућности морамо да имамо већи буџет, јер нас толико посла чека. Није допустиво да зелених пара, око 13-14 милилијарди, уђе у буџет, а да ми добијемо само пола тога, то једноставно није логично. Еколошки динар мора да се врати екологији", рекао је Триван за издање дневног листа "Ало" од недеље.

Он је рекао, да према ономе што је пријављено, Србија годишње генерише 230.000 тона опасног отпада, али да он мисли да је количина већа и да Србија сада отпад извози у иностранство и плаћа око 20 милиона евра годишње да га уништи.

"Када је реч о опасном отпаду, ми постројерња за прераду тог отпада немамо. Ту је проблем где лоцирати таква постројења. Примедбе за изградњу имаће грађани и локалне самоуправе", рекао је Триван.

Он је додао да када је реч о неопасном отпаду Србија има стратегију и тај проблем ће предвиђених 25 или 26 депонија довести у ред.

"Решили смо проблем депоније у Винчи и по том принципу радићемо и остале ствари", рекао је Триван.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa