Инфо

18. март 2018.18. мар 2018.
Руси први пут свог председника бирали и у Нишу

Руси први пут свог председника бирали и у Нишу

НИШ, 18. марта 2018. (Бета) - Држављани Русије који живе у Србији јужно од Београда први пут су данас могли да и у Нишу гласају на изборима председника Русије.

Амбасада Русије је гласање организовала у просторијама "Друштва српско-руског пријатељства и руских сународника" "Наисус", те су неки Руси и допутовали у Ниш да би гласали.

Копредседник "Наисуса" Михаил Циганов је рекао да не зна број сународника који живе на југу Србије, али да у Нишу има 70 "мешовитих породица".

"Углавном су жене Рускиње, а само у три породице је обрнуто, супруг је Рус", рекао је Циганов.

Он је рекао да је у Русији изборни дан "врста празника" и зато је "Наисус" данас приредио концерт оркестра "Импресија" у нишком "Светосавском дому".

Рускиња Галина Филиповић која је због гласања дошла у Ниш из села Мијалица код Лебана, рекла је за агенцију Бета да је то "искрено желела".

"Рођена сам патриоткиња, неограничено волим своју земљу и свог председника. Отишла сам из Русије и удала се овде пре 16 година, али Русија из мене није отишла", казала је Филиповић.

Надежда Лешјанин, с Крима, која 34 године живи у Србији, нада се да ће оџив руских гласача бити велики, "90 одсто, као што је била када је био референдум о статусу Крима".

Она је рекла да и Србија и Русија имају свој циљ и своју политику, али то је "исти народ и изузетно се волимо и поштујемо".

Бирачко место у просторијама "Друштва српско-руског пријатељства" "Наисус" затвара се у 15 часова, а гласачки листићи биће однети у Амбасаду Русије у Београду.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa