Инфо

26. новембар 2020.26. нов 2020.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Повећан број тестираних у Шапцу

У дану иза нас тестиране су 254 особе суспектне на вирус које су се јавиле у Ковид амбуланту Дома здравља. Број нових потврђених случајева је 70, док је тренутно активно оболелих 692 на територији Града, саопштио је командант Штаба за ванредне ситуације града Шапца и градоначелник др Александар Пајић након редовног састанка са представницима здравствених установа, Комуналне полиције и Санитарне инспекције.

-Са контактима имамо преко 1500 суграђана који су преносици заразе и који морају да буду изоловани. У Општој болници налази се 115 пацијената, а тренутно је њих 10 у респираторној јединици, а шест на респиратору. Завршено је и хоспитално лечење бебе од месец дана која се са мајком налазила у ОБ. Епидемиолошка ситуација у нашем граду је веома неповољна и још једном апелујем на све наше суграђане који су били у контакту са особама које су оболеле да иако немају симптоме треба да се самоизолују како би након неколико дана видели да ли је потребно да се јаве у Ковид амбуланту – рекао је Пајић додавши да је велики притисак на здравствене установе и запослене.

-У шабачкој болници 17 здравствених радника је оболело, у Дому дравља 12 и Заводу шест, што је неповољна слика. Оно што треба поменути је да ће и значајан број медицинског особља ускоро бити на својим радним местима, јер им истиче период самоизолације. Основни проблем је ко ће да нас лечи у наредном периоду. Немамо превелики број пацијената у Болници, али они који су хоспиталозовани њихова клиничка слика није најбоља, те још једном апелујем све да буду одговорни.

Командант Штаба је изнео податке о епидемолошкој ситуацији у образовним установама у граду.
-Тренутно имамо 32 оболела ученика и девет наставника на подручју Шапца. Град Шабац ће поштовати одлуку републичког Кризног штаба. Наше образовне установе нису биле проблематичне, међутим, одлука републичког Кризног штаба је обавезујућа и за Шабац.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa