Инфо

26. новембар 2020.26. нов 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Синдикати: Расте број оболелих до короне у предшколским установама у Србији

Самостални синдикат предшколског васпитања и Грански синдикат независност упозорили су данас Владу Србије и Кризни штаб на "драстичан пораст броја заражених" међу запосленима у тој делатности и затражили предузимање мера за њихову заштиту.

Синдикати у заједничком саопштењу наводе да број заражених међу запосленима у предшколским установама драстично расте и да их је у септембру било пет, у октобру 67, а у новембру 341.

"Молимо да Кризни штаб и Владу да... донесу низ мера од којих ће прва бити увођење обавезујућих потврда за родитеље који морају да раде код послодаваца", каже се у саопштењу, уз напомену да се број деце која долазе у предшколске установе повећао и да то "онемогућава поштовање препоручених мера".

"У недостатку васпитног особља (за које нема адекватне замене) основни принципи организације посла су мешање односно спајање васпитних група", због чега је "немогуће направити дистанцу" прописну мерама, наводи се у саопштењу.

"Запослени нису добили адекватну количину заштитних маски. Углавном се користе платне маске код којих нема увида у одржавање и дезинфекцију" каже се у саопштењу.

"Радује податак да деца слабије оболевају, што није случаја са запосленима, па страхујемо да се не дође у ситуацију да са децом нема ко да ради", поручили су синдикати.


Извор Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa