Инфо

30. новембар 2020.30. нов 2020.
Окупљања упркос забрани, молба грађанима за озбиљан однос према ситуацији

Окупљања упркос забрани, молба грађанима за озбиљан однос према ситуацији

На територоји Мачванског округа обављено је готово 4.000 тестирања на присуство вируса Ковид 19, а од тог броја, 1.665 је обављено само на територији Града, саопштено је после данашње седнице Градског штаба за ванредне ситуације у Градској кући.

Епидемиолошка ситуација је нестабилна и трентуно око 1.500 становника Шапца је или ковид позитивно или је, услед конатаката у последњих седам дана у изолацији, навео је командант Штаба др Александар Пајић, наводећи да су посебан проблем организована окупљања на више локација великог броја људи.

- Врло је нестабилна епидемиолошка слика и наше инспекције и даље раде свој посао и оно што је алармантно је да смо установили да је, на пример, на Тркалишту имамо, у непријављеном објекту масовна окупљања преко 30 наших суграђана је било недозвољено окупљено у једном објекту на Тркалишту, затим имамо један објекат у Липолисту који је радио, имамо изнајмљивање простра Стан на дан где се врше окупљања и прављења журки и то све покушавамо да отклонимо, односно да реагујемо када добијемо дојаву да се то дешава. Молим наше суграђане на озбиљност, јер у шабачког болници се тренутно налази 131 наш суграђанин који је хоспитализован, њих десет је уреспираторној јединици, четворо је интубирано и има тешку клинички слику. Поново имамо и једно дете од годину дана које је са мајком примљено и које је ковид позитивно, дакле изузетно је озбиљна слика да би се неозбиљно понашали и зато молим наше суграђане да одговоримо озбиљношћу на тешку епидемиолошку ситуацију у граду Шапцу - рекао је Александар Пајић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa