Инфо

14. јануар 2021.14. јан 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Нико не сме бити заборављен

Градоначелник Шапца Александар Пајић данас је посетио најудаљеније село Поцерине, Букор, и у њему породице са највише десе. Однео је пакетиће деци, разговарао са домаћинима о условима живота у овом селу, као и о томе шта Град Шабац може да уради за мештане како би са својим породицама остајали да живе и раде на својој земљи.

Фото: Глас Подриња


-Желео сам да за православну Нову годину у најудаљенијем селу општине Шабац, у Букору, поделим радост празника са породицама које имају највећи број потомака, односно највећи број деце. Породице Мијаиловић и Дамњановић су породице са троје и четворо деце, које желе да остану у Букору и наставе са бављењем пољопривредом. Најмлађима сам поклонио слатке поклоне за новогодишње празнике, а са старијим члановима породице разговарао сам о начину на који Град Шабац може помоћи да у наредном периоду остварују још веће приходе, да шире своје породице и остану на селу. Ниједан становник Града Шапца не сме и не може бити заборављен у 21. веку, рекао је Александар Пајић.

Фото: Глас Подриња


Породица Мијаиловић броји осам чланова. Сложно заједно живе четири генерације. Са Јованом Мијаиловићем и његовом супругом живе и Јованова мајка, син, снаха и три унука.

-Ово је пасиван крај где је обрада земљишта мало тежа. Доста смо удаљени од града, па су нам и трошкови већи. Фали на амбуланта и морамо да идемо у Волујац. За нас млађе то и није толико велики проблем као за старије. Школу би такође требало мало уредити. Последњих година је урађено доста путева. Остало је још да се среди пут који нас повезује са Општином Владимирци, према Раскршћу и један пут према Влашићу, рекао је Јован Мијаиловић и захвалио градоначелнику што не заборавља ни најудаљеније мештане.

Фото: Глас Подриња


Градоначелник је посетио и породицу Дамњановић која има четворо деце, три сина и ћерку.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa