Инфо

20. јануар 2021.20. јан 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Започела масовна имунизација у Шапцу

Имунизација Шапчана против корона вируса почела је данас у сали Економске школе „Стана Милановић“ која је опредељена као вакцинални пункт у граду. Од раних јутарњих часова грађани су могли да приме прву дозу вакцине кинеског произвођача Синофарм.
Фото: Глас Подриња

Градоначелник Шапца др Александар Пајић позвао је све суграђане да се одазову позиву и истакао да су вакцине које имају дозволу Агенције за лекове и одобрене су од стране релевантних институција у Репблици Србији безбедне за грађане.

-Град Шабац је почео са масовном имунизацијом и вакцинацију сматрам својом грађанском дужношћу, јер слушајући струку и поштујући науку, то је једини пут којим треба да идемо како би заштитили себе и комплетну заједницу. Мислим да је имунизација веома добро организована и да су Дом здравља „Др Драга Љочић“, Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац и Завод за јавно здравље Шабац на истом задатку да што више људи добије вакцину, без обзира на то ко је произвођач, јер све оно што држава каже да је сигурно за наше грађане треба да им буде доступно. Желео сам нашим суграђанима уз директора ЗЗЈЗШ покажем да је овај вид имунизације прави начин да се пандемија што пре оконча. Треба да примимо вакцину, а потом и ревакцину, како бисмо се вратили у нормалне животне токове и свему ономе што нам је пре корона вируса представљало задовољство. Ово се односи не само на функционисање Града, државе, него комплетне заједнице - рекао је градоначелник Шапца након што је примио вакцину.
Фото: Глас Подриња


Директор ЗЗЈЗШ др Бранко Вујковић истиче да је ово важан корак у заустављању ширења вируса и борби против пандемије, и нагласио да је обезбеђено довољно доза за заинтересоване.

-За само четири сата од почетка имунизације на пункту у сали Економске школе више од 200 грађана је исказало заинтересованост за вакцинацију кинеском вакцином Синофарм. Искористио сам своје право да будем вакцинисан, а ревакцина је по плану предвиђена за 10. фебруар. Свакако да је ово најбољи начин да се прекине ланац заразе и позивам грађане да путем Е-управе изразе своју заинтересованост. Уколико то нису у могућности да учине на овај начин, могу да посете вакцинални пункт у фискултурној сали Економске школе који ће у континуитету радити - навео је др Вујковић и напоменуо да је епидемиолошка ситуација нешто повољнија, али да борба са пандемијом још увек траје.

-Важна порука је да је држава обезбедила довољне количине вакцина, те ће бити доступне и оне других произвођача. У овом тренутку су три најактуелније и њима се вакцинише један део популације, те сам сигуран да предњачимо у региону по броју вакцинисаних. Не сумњам да ће се и грађани Шапца одазвати. Вакцина јесте препоручена, није обавезна и сматрам да свако ко промишља и слуша науку да ће послушати апеле стручњака. Не сумњам да ћемо ускоро изаћи као победници у борби да ковидом. Бројке су значајно боље, али то не значи да мере неће остати на снази још неки временски период. Како бисмо што пре могли да се вратимо свим лепим стварима желим да позовем све да приме вакцину, јер тако чувају своје здравље.
Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa