Инфо

26. фебруар 2021.26. феб 2021.
Image by Werner Heiber from Pixabay

Image by Werner Heiber from Pixabay

Пројекат Пословне идеје за развој расписао конкурс за бесповратна средства

Пројекат "Пословне идеје за развој", део глобалног програма "Миграције & дијаспора" (ПМД), који се обраћа особама српског порекла које живе у Немачкој, а заинтересовани су да покрену сопствени бизнис у Србији, расписао је конкурс за бесповратна средства, објављено је данас.

Конкурс је ове године усмерен на реализацију бизнис идеја чији се пословни план и модел већ налазе у зрелијој фази и могу се реализовати за шест месеци, а рок за пријаву је 13. март, наведено је у саопштењу.

Особама чије пословне идеје буду одабране на конкурсу се са 7.000 евра бесповратних средстава пружа могућност покривања трошкова путовања за истраживање, анализе тржишта у Србији, маркетинга, правних и осталих услуга.


Како је истакнуто, овим се подстичу економски раст и трансфер знања, отварање нових радних места и промовишу иновације и одрживи развој.

У понуди је и индивидуална подршка за успешан почетак пословања, која је доступна и у Немачкој и у Србији.

Пројекат, како је указано, такође помаже у умрежавању са успешним предузетницима и оснивачима предузећа, потенцијалним пословним партнерима, мрежама и инкубаторима и помаже при проналажењу других извора за финансирање и/или потенцијалних инвеститора.

Програм "Миграције & дијаспора" у оквиру немачко-српске развојне сарадње подржава људе из дијаспоре чије бизнис-идеје доприносе развоју у Србији.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa