Инфо

8. март 2021.8. мар 2021.
фото: фб страна ВК Шабац

фото: фб страна ВК Шабац

Генерација непобедивих стопама сениора

Ватерполисти "Шапца" рођени 2008. године освојили су Куп Србије!!!! Генерација непобедивих наставља да подиже "лествицу" на висине које потом сами превазилази. Већ годинама је ова генерација доминантна у Србији, али осим пехара, Шапчани титуле освајају све убедљивије, иако су ривали тимови из већих градова, са значајно већом базом за грађење тима.

Максималним учинком на полуфиналном турниру пренели су максималан број бодова, али исту стартну позцију имао је Нови Београд, Земун и Партизан су увек добри такмаци, док је Војводина у Србији позната по добром раду са млађим категоријама. Укратко, реч је о ривалима из значајно већих градова и самим тим много већим квантитетом оних који тренирају. Ипак, квантитет не доноси квалитет сам од себе.

У првом колу баш Новосађани су стали наспарам „делфина“ и резултат је на крају био 15:2. После првог дуела, није било много прилике за одмор пред утакмицу са младима из Земуна. О односу снага најбоље говори резултат 23:1 и следило је последње коло, спремало се славље и Шабац није желео да се опусти нити једног тренутка. Дуел две најбоље екипе, меч против Новог Београда. Шапчани су победили 13:1.

Збирно, максималан учинак током целог такмичења, а на финалу три тријумфа уз гол разлику 51:4! До финала су дошли уз гол разлику 55:9, што значи да су у шест утакмица постигли 106 голова, а примили 13!

Генерација играча која је прве ватерполо кораке направила у идеалном периоду баш на Градском базену хода стопама сениора, те се шабачки ватерполо може похвалити као један од ретких који има шампионе у више генерација, а јединоставним поређењем са осталим резултатима у млађим категоријама, апсолутно нема генерације која је толико квалитетнија од конкуренције као дечаци који ове године пуне 13 година.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa