Инфо

14. мај 2021.14. мај 2021.
Vulkan

Vulkan

Вулкан представља

Силвана Патерностро: Самоћа и друштво

Усмена историја о биографији легендарног латиноамеричког писца Габријела Гарсије Маркеса раскошан је и редак историјски документ који чува колективно сећање на његов живот, те промишља о занимању писца из угла обичних људи, запитаних о томе како је дошао до рилкеовског нужног пакта са самоћом.

Самоћа и друштво – то је управо Габријел Гарсија Маркес. Усамљена и несигурна особа којој су били потребни пријатељи, као и наклоност и дивљење околине, упркос егоистичној свести о својој величини.
У својој аутобиографији Ливинг то Телл тхе Тале Маркес каже: „Радује ме то што би усмена историја каткад могла бити боља од писане, а могуће је да сасвим несвесно измишљамо нови жанр неопходан литератури – фикцију о фикцији.

Књига за све оне који воле Габријела Гарсију Маркеса и његово стваралаштво, те желе више да сазнају о његовом приватном животу, али и многобројним успесима које је постигао захваљујући свом преданом раду и таленту.

Књига Самоћа и друштво сачињена је из два дела. У првом делу Пре „Сто година самоће“ реч имају они који су га познавали пре него што је постао општевољена латиноамеричка икона. Фрагментирани текстови сачињени су од приповести његових рођака и пријатеља из доба када Маркес још увек није имао личног енглеског кројача нити енглеског биографа, и када још увек није проводио време са председницима и мултимилионерима. То је прича о малом дечаку из провинције који је одлучио да постане писац и успео у томе. Други део После „Сто година самоће“ описује човека који се крио иза легенде у коју се претворио Гарсија Маркес. Све од Аракатаке па до Баранкиље, Боготе, Париза и Мексико Ситија чини се да се самоћа која му је била потребна да би стварао своја ремек-дела претварала у неку врсту разуздане забаве кад год своје време није посвећивао писању.
Vulkan

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa