Инфо

23. јун 2021.23. јун 2021.
фото: Бета

фото: Бета

У петак потписивање уговора са локалним самоуправама у Србији о субвенцијама за замену столарије

У Краљеву ће у петак бити потписани уговори са локалним самоуправама о субвеницијама за замену столарије, односно повећању енергетске ефикасности, најавила је министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.

"Биће потписани и уручени уговори градовима и општинама које су испуниле све услове за почетак реализације пројекта. Након тога, наставак процедуре је у надлежности локалних самоуправа, које расписују два јавна позива - за компаније и грађане", рекла је данас министарка током посете Смедереву.

Истакла је да би смањење потрошње топлотне и електричне енергије требало да буде национални циљ, због тога ће овај пројекат трајати и наредне године и укупно ће бити потребно измедју 400 милиона и 500 милиона евра.

Михајловић је указала на кључну улогу домаћинстава, односно појединаца у овом процесу, јер је просечна потрошња енергије за 40 одсто већа у односу на ЕУ.

Она је најавила и да ће за месец дана бити завршени подзаконски акти и расписан јавни позив за субвенције за постављање соларних панела, а процедура ће бити једноставна.

"Учинили смо све да процедура буде једноставна и да свако има жељу да учествује у томе. То је питање коришћења овновљивих извора енергије, здравије животне средине и нижих рачуна за утрошену енергију", рекла је Михајловић.
Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa