Инфо

25. јун 2021.25. јун 2021.
Pixabay

Pixabay

Послодавци поздравили смањење пореза и доприноса на зараде

Послодавци високо оцењују најављено трогодишње смањење пореза и доприноса на зараде за 70 одсто, за фирме које нису смањиле број запослених, саопштила је данас Унија послодаваца Србије (УПС).

У блиц анкети коју је спровео УПС та олакшица, како се наводи, оцењена је просечном оценом 4,21, а максималн је пет. Предлог за укидање пореза на доходак грађана за млађе од 40 година у том истраживању добио је просечну оцену 3,65.

У анкети која је вођена у претходној недељи, послодавци су изнели и предлоге за које сматрају да би у највећој мери допринели опоравку привреде и новом запошљавању. То су дугорочније и свеобухватније мере пореских олакшица за све послодавце, смањење пореза и доприноса за све запослене, ослобађање од пореза за новозапослене и смањење пореза на добит на десет одсто.

Послодавци предлажу и подршку инвестицијама у домаћу привреду, кроз инвестиције у инфраструктуру, снажнију подршку и субвенције за мала и средња предузећа и изједначавање домаћих и страних инвестиција у подстицајима.

Неопходно је, како су навели и додатно улагање у људске ресурсе и рад на мотивацији младих генерација да остану у земљи, тражење решења за недостатак стручних кадрова, улагање у науку и иновације, као и сарадњу са образовним институцијама у циљу усклађивања образовних профила са потребама тржишта.
Агенција Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa