Инфо

25. април 2018.25. апр 2018.
Најбоље из целе Србије
Завршено позоришно пролеће

Најбоље из целе Србије

Трећи театарски фестивал “Позоришно пролеће”, завршен је свечаном доделом награда. Поштоваоци драмске уметности током трајања манифестације видели су седам најбољих представа из претходне позоришне сезоне у Србији. Стручни интернационални жири у саставу Карпо Аћимовић Година, Никол Ристановски и Петар Куков имали су тежак задатак. Највише награда освојила је представа Новосадског позоришта, “Мала мађарска порнографија” у режији Никите Миливојевића. Према оцени жирија овом комаду припале су три награде: за режију, најбољу мушку улогу и најбоље глумачко остварење.
Народно позориште из Београда на фестивалу такмичило се са две представе из свог редовног репертоара. Драма “Царство мрака” освојила је “Награду за најбољу представу”. Комад је урађен према истоименој драми Лава Николајевича Толстоја, у режији Игора Вука Торбице. Директор драме овог театра Жељко Хубач наводи да увек радо гостују у Шапцу, како на фестивалу, тако и током позоришне сезоне.
- Морам признати да је ово већ друга награда за драму Народног позоришта на фестивалу најбољих српских представа, тако да после “Родољубаца”, “Царство мрака” је освојило гран при. Мени је заиста велико....
опширније у штампаном издању

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa