Инфо

20. септембар 2021.20. сеп 2021.
Квартет предвођен Грујићем (фото: Н. Р. КСС)

Квартет предвођен Грујићем (фото: Н. Р. КСС)

Четворосед осми на свету

Четворосед Србије на чијем челу је био Небојша Грујић, кајакаш "Зорке", освојио је осмо место на Светском првенству за сениоре у Данској. Успешним наступима у квалификацијама и полуфиналу, наши репрезентативци су се пробили до одлучујуће трке где су кроз циљ прошли као осми у категорији четвороседа на 500 метара.

Оно по чему се издвојило ово надметање била је неизвесност током целе трке, а временски учинак на крају сугерише довољно о изједначености екипа. Србија је била осма, а само пола секунде брже је веслала Чешка која је заузела треће место.

Уз Грујића у посади су још били: Торубаров, Драгосављевић и Новаковић. Шабачки кајак су у Копенхагену представљали и тренери Урош Павловић, Милан Ђенадић и Урош Митјев.

Полседње такмичење текуће кајакашке сезоне


Сезона завршена

Окончана је још једна усшешна кајакашка сезона за шабачки кајак и клуб "Зорка". Учинак заслужује посебан текст који ће ускоро бити на вашем и нашем порталу, али укратко, током 2021. "Зорка" је вратила титулу свеукупног шампиона Србије у екипној конкуренцији, сениори су такође најбољи у држави. Мини кајак екипа је убедљиво освојила Лигу.

Појединци су наступали на најважнијим такмичењима у међународној конкуренцији, Светским и Европским првенствима, Олимпијским надама, Михаило Суботић је био на корак од Олимпијских игара, а тренер Милан Ђенадић је предводио такмичара и на Олимпијским играма у Токију.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa