Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Го ЗЗС

Го ЗЗС

ЗЗС: Подршка адвокатима

Заједно за Србију у потпуности подржава одлуке Адвокатских комора Шапца и Зајечара, које су ступиле у обуставу рада, а поводом неуставних и незаконитих одлука Врховног касационог суда.

Адвокати су увек били на бранику одбране правног система од напада како извршне и законодавне власти, тако данас видимо и судске. А овим нападом су угрожени како грађани републике Србије, тако и целокупан правни систем наше земље.

Недопустиво је у једној земљи која територијално припада Европи, у 21. веку, да различите интересне групе диктирају ставове правосуђа, а још је опасније ако је то урађено под притиском извршне власти, односно државе и владајуће партије (између којих данас стоји знак једнакости).

Недавна одлука Врховног касационог суда која се тиче трошкова обраде кредита је само последњи у низу од удараца на адвокатуру и правосуђе, али никако и једини. Но, оваква незаконита и неуставна одлука, ако остане на снази, имаће далекосежне последице по правну сигурност. Ако оваква одлука остане на снази, ни један грађанин Србије неће моћи да се поузда у поштовање закона.

Из ових разлога, Заједно за Србију позива све грађане да се придруже адвокатима, и да заједно станемо у фронт против самовоље државе и владајуће партије, који раде искључиво у интересу крупног капитала, а на штету свих свих нас осталих.

Правни одбор ЗЗС ГрО Шабац

Најновији број

21. октобар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa