Инфо

15. октобар 2021.15. окт 2021.
Фото: Глас Подриња: др Јасмина Станковић

Фото: Глас Подриња: др Јасмина Станковић

Почела вакцинација против сезонског грипа

Грађани Шапца од данас се против сезонског грипа могу вакцинисати на једном од 16 пунктова у селима и на четири пункта у граду. Вакцинација се обавња вакцинама произведеним на "Торлаку" и произвођача "Санофи". Грађани не морају да се пријављују за ову вакцину.

-Нашим грађанима ћемо омогућити да истог дана могу да приме и вакцине против ковида и против сезонског грипа, једну у једну, а другу у другу руку. Вакцине против грипа су дистрибуиране у сеоске и градске амбуланте. Вакцине су достављене амбулантама у Волујцу, Варни, Јевремовцу, Добрићу, Прњавору, Липолисту, Змињаку, Рибарима, Слепчевићу, Дреновцу, Шеварицама, Мачванском Причиновићу, Табановићу, Јеленчи, Ориду и Мајуру. Градске амбуланте у које су дистрибуиране вакцине су Друга здравствена, Четврта здравствена, Чавић, и Летњиковац, навела је директорка Дома здравља "Др Драга Љочић" др Јасмина Станковић и додала да приоритет имају лица која спадају у ризичне групе: труднице, запослени у здравственим и установама социјалне заштите, хронични болесници, оболели од кардиоваскуларних болести, бубрежни болесници, пацијенти са неуролошким обољењима, ХИВ-ом, малигним болестима.

Амбулантама је достављено око 5.000 вакцине оба произвођача. Грађани којима у селима не ради амбуланта, могу се вакцинисати у неком од села у околини или у некој од градских амбуланти.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa