Инфо

17. октобар 2021.17. окт 2021.
Фото: Бета

Фото: Бета

Адвокат начелника Миленковића: Смена би била понижавање закона и институција Србије

Правни заступник начелника Одељења за борбу против дрога београдске полиције Слободана Миленковића, адвокат Зденко Томановић оценио је да би Миленковићева смена са те функције, као једног од заслужних за откривање узгоја марихуане на плантажи "Јовањица", била "понижавање закона и интитуција Србије".

"Начелник Миленковић је ризикујући и свој живот, заједно са инспектором Митићем и великим бројем својих колега, откривао учешће високих функционера државних органа и безбедоносих служби у случају Јованица и његова смена била би освета за храброст да примене законе наше земље и штите правни поредак", навео је Томановић у саопштењу.

Према његовим речима, "кампања оних који нису надлежни, против оних који су надлежни", започела је након интервјуа првооптуженог за случај Јовањица Предрага Колувије, са његовим адвокатом и послаником владајуће партије Владимиром Ђукановићем.

Томановић је истакао да је све то "афирмисао државни врх", најављујући "долазак истине и спектакуларно откривање криминалне организације у срцу државе".

"Иако надлежно тужилаштво и суд поступају у предмету који се темељи баш на раду начелника Миленковића и његовог тима, ниједна правосудна институција није указала носиоцима власти да је законом забрањено да они оцењују доказе, вреднују исказе и коментаришу поступак те да је правна култура њихова обавеза", навео је Томановић.

Адвокат начелника Миленковића истиче и да су тиме "створени услови за правно неконтролисано ометање правде због политичког ризика који носи даља примена закона у случају Јовањица".

"Право мора да буде изнад свих па и изнад носиоца власти и ваниституционалних центара моћи. Адвокатска канцеларија Томановић предузеће све законом предвиђене мере ради заштите права нашег клијента Слободана Миленковића", рекао је Томановић.

Медији су раније пренели да је начелник Полицијске управе за Град Београд Веселин Милић написао предлог за привремени премештај начелника Одељења за борбу против дрога београдске полиције Слободана Миленковића на место инспектора у Одељење за ратне злочине.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa