Инфо

23. октобар 2021.23. окт 2021.
Фото: Глас Подриња / др Александар Пајић и Немања Пајић

Фото: Глас Подриња / др Александар Пајић и Немања Пајић

Резултати првих годину дана нове власти

Конференција поводом навршетка годину дана нове градске власти у Шапцу одржана је данас у Градској кући, на којој је говорено о резултатима постигнутим у првој години мандата.

Реч је о коалиционој власти, а Градоначелник Шапца др Александар Пајић захвалио се како Западној Србији тако и Руској странци и Европској Зеленој партији али и медијима који су објективно извештавали као и суграђанима на стрпљењу.

Казао је како није било лако све довести у ред и законске оквире.
-Функционисање града у претходних годину дана одвијало се без динара кредита и без динара новчаног учешћа наших суграђана у прјектима који су рађени у граду.

Истакао је да је нова власт од претходне наследила дифицит буџета који је износио 300 милиона због чега је било угрожено текуће пословање града.
-Захваљујући Влади Републике Србије, разумевању председника државе из текуће буџетске резерве државе је уплаћено у буџет града Шапца 300 милиона тако да смо календарску 2020. Годину успешно завршили и донели буђет за 2021.годину –
али и да су имали три ребаланса буџета.

Фото: Глас Подриња / Годину дана нове власти у Шапцу


Градоначелник је говорио и о капиталним пројектима као што су Нови мост преко Саве, ауто-пут према Руми и брза саобраћајница према Лозници.

Било је речи и о великим инфраструктурним пројектима у граду односно пројекат Шабачке болнице, комплекс отворених базена у вези којих је најавио да ће у понедељак бити организована јавна набавка. Такође је најавио и набавку за рад јавног комуналног предузећа „Стари Град“ где ће 65 милиона динара без ПДВ-а бити уложено у опрему.

Навео је и да је поносан на организацију бесплатног јавног превоза за суграђане старије од 65 година, као и на смањење цене вртића од 10 посто и најавио додатно смањење идуће године.

-Путна инфраструктура је јако битна. На последњој седници града ребалансом буџета добили смо и могућност да потпишемо споразум са својом државом. Ми смо то урадили и са министром Момировићем договорили да заједно изградимо 30 километара нових локалних путева. Реализација тог пројеката је већ почела. Имаћемо 12 нових путних праваца који ће бити исфинансирани половином из буџета Града а половином из буџета државе.

На територији града урађено је доста локалних путева - пут у Јевремовцу, Поцерском Причиновићу, Маовима, Богосавцу, Добрићу...

Урађене су улице Змај Јовина, Младена Ђуричића, Проте Смиљанића, паркинг у Норвешкој, Омладинска, Синђелићева, Леонарда да Винчија...

Велика средства из буџета града одвојена су за шљунчење атарских путева. Такође, навео је и да је откупљена парцела за проширење новог гробља која је коштала нешто више од 18 милиона динара. У плану је проширење канализационе мреже у дужини од 150 километара као и водоводна мрежа у пет праваца.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa