Инфо

1. децембар 2021.1. дец 2021.
Фото Бета

Фото Бета

Вучић о Рио Тинту: Власт од 2004. до 2012. одобрила геолошка истраживања у општини Лозница

Председник Србије Александар Вучић показао је вечерас девет докумената која како је рекао, доказују да је власт од 2004. до 2012. године одобрила компанији Рио Сава Експлорејшн да изводи геолошка истраживања на подручју општине Лозница.

Вучић је казао да је кључни документ од 1. фебруара 2012. којим се одобрава тој компанији извођење радова методом бушења великог пречника.

"Ово је први и једини документ до сада који суштински дозвољава било какво бушење и прављење бушотина на територији Србије", рекао је Вучић у ванредном обраћању грађанима.

Додао је да су ти документи усвојени док су на власти били "Ђилас, Јеремић, Зеленовић, Тепић...".

"Ми ћемо још најмање годину и два, три месеца чекати само студију о утицају на животну средину да бисмо са било чим могли да изађемо пред грађане", казао је председник Србије.

Најавио је да ће "у наредним данима" обићи становнике села на подручју Лознице како би са њима разговарао о томе "шта они очекују од своје државе и шта су потребе државе".

"Идем тамо хладне главе, да чујем шта је њихово мишљење, да им представим шта можемо да добијемо и да изгубимо, без икаквог решења у глави. Хоћу без икаквог скривања од било кога да одговорим на свако њихово питање, али нећу да разговарам са политичарима ни са тајкунима Ћутом и Зеленовићем него са људима који живе у тих 10 села", рекао је Вучић.

Додао је да "улица неће водити политику Србије" док је он на месту председника земље.

"Улица не може да влада Србијом. Овом земљом владају институције и тако ће бити", додао је Вучић.




Извор Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa