Инфо

4. децембар 2021.4. дец 2021.
Фото: Глас Подриња: Двочасовни протест на мосту

Фото: Глас Подриња: Двочасовни протест на мосту

Простест завршен без инцидената

Мост на Сави од 16.00 часова поново је проходан за саобраћај. Велики број грађана, који се у 14.00 часова окупио испред моста са шабачке стране, мирно је изразио своје незадовољство законима о референдуму и експропријацији. За разлику од прошлонедељног, данашњи скуп протекао је без иједног инцидента.


Фото: Глас Подриња: Грађани изражавају незадовољство због закона о референдуму и експропријацији


Шапчане је ове суботе подржао и некадашњи председник Чивијашке републике, карикатуриста, Марко Сомборац.

-Протести се дешавају, а у протестима има причично забрињавајућих ствари, као што је повлачење полиције када долазе батинаши. Мислим да грађани треба да се одреде ка томе. Као медијски радник могао сам да дођем као извештач да видим каква је овде ситуација. Осуђујем непостојање државе и повлачење полиције, то је страшан увод у неке ствари. Као бивши председник Чивијашке републике морао сам да обиђем свој народ и да утичем на смањење тензија. Изгледа да резултата има. Као бивши председник Чивијашке републике морам да апелујем да се нађе неко компромисно решење са овим законима, рекао је Марко Сомборац.

Фото: Глас Подериња: Скуп прошао без инцидената


Окупљени грађани су имали разумевања за хитне случајеве, па је пропуштено санитетско возило, погребни аутобмобил, али и приватни аутомобил који је превозио тешко болесног пацијента.

Протестанти су сложни око тога да им је циљ да се поменути закони укину, а надају се да ће окупљања дати резултате.

-Бранио сам земљу на Косову, браним је и данас овде. Савест ми то налаже. Надам се да ће се неко дозвати памети за будуће генерације. Вода, ваздух и земља три су основне ствари које требају сваком човеку, без обзира на партију, нацију, боју коже или веру, рекао је Шапчанин Рајко Јанчикић.

Фото: Глас Подриња: Окупљање се најављује и за следећу суботу



-Сви који су дошли са мном су овде због борбе против Рио Тинта. Нисмо овде због политике, нити нас она интересује. Желимо да сачувамо природу и место где живимо. Плашимо се за будућност нас и наше деце Ово мора дати резултате. Оволико велики број људи се не може игнорисати, сматра Петар Ранковић из Горње Врањске.

-Овде се брани Србија и Јадар. Желим да се укину закони који ће омогућити Рио Тинту да експлоатише литијум. Очекујем да простести дају резултат и да се закони повуку, каже Тијана Степановић.

Фото: Глас Подриња: Показано разумевање за хитне случајеве


Окупљање се најављује и за следећу суботу.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa