Инфо

17. децембар 2021.17. дец 2021.
Позив на линч уреднице „Подринских“
САОПШТЕЊЕ

Позив на линч уреднице „Подринских“

Новинари(ке) без заштите
У раним јутарњим сатима напрењачка власт Шапца, под командом Александра Пајића, штампала је, на висококвалитетном папиру у боји, „потерницу“ за главном и одговорном уредницим „Подринских“, Исидором Ковачевић.

На овај начин јасно су, цртањем мете, ставили до знања да су у Србији новинари(ке) најугроженији(е) али и да су без икакве заштите.

Разлог овога „позива на линч“ је чињеница да шабачки напредњаци и поред великог финансијског притиска (ускраћивање свих извора финансирања) на „Подринске“, константних претњи њихових ботова преко друштвених мрежа, нису успели да „угасе“ овај лист и тако спрече да јавност сазна праву истину о њиховој владавини али и свим криминалним радњама и малверзацијама коју Пајић и његова екипа чине.
Бројним чланцима у којима се открива истина о деловању високих функционера шабачке власти, који су дубоко огрезли у криминалу, али и штети коју страни „инвеститори“ планирају да направе у Поцерини, Јадру, Рађевини и другим местима у Србији, главна и одговорна уредница „Подринских“, Исидора Ковачевић, је, очито, скренула пажњу на себе и постала сметња за нечасне работе шабачких напредњака. Овом „потерницом“ Исидора Ковачевић је недвосмислено означена као носилац слободе медија и слободе мисли у Шапцу а то напредњаци не праштају.

Зато позивамо све државне институције, пре свега, Полицију и Тужилаштво да хитно реагују јер је потпуно јасно да је сада и живот ове младе новинарке озбиљно угрожен.

Такође, позивамо све колеге и све медије у Србији да објаве ову информацију и тако јавности скрену пажњу на чињеницу да су новинари(ке) без заштите и да је професија новинара (оних који нису под „заштитом“ власти) осуђена на одумирање. У Србији више нема будућност за независне новинаре.
Очекијемо и да, поводом овога, реагују и сва Удружења која се баве медијима, слободом медија, слободом права, женским правима и осуде овај хушкачи и, слободно можемо рећи, „фашистички“ чин којим напредњаци прибегавају у обрачуну са неистомишљеницима и истином.

Тражимо и одговоре:
1. Ко је наручио штампање „потернице“?
2. Која штампарија је „потерницу“ штампала?
Редакција „Подринских“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa