Инфо

20. децембар 2021.20. дец 2021.
Бета

Бета

Радна група: Електроенергетски систем иде ка стабилизацији, направљен план набавке

Енергетска ситуација у Србији се стабилизује, после кварова на дистрибутивној мрежи које су изазвали временски услови, а капацитети производње енергије у термоелектранама су повећани и у систему су сви блокови, речено је на данашњој седници Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима којом је председавала ресорна министарка Зорана Михајловић.

Капацитети производње енергије у Термоелектрани "Никола Тесла" повећани су и у систему је свих осам блокова, у ТЕ "Костолац" сви блокови функционишу без прекида, а ситуација у дистрибутивном систему је нормализована, саопштило је Министарство рударства и енергетике.

У раду "Београдских електрана" и топлана у Србији за сада нема већих кварова, а обезбеђена је и довољна количина енергената за несметано функционисање даљинског грејања до краја зимске сезоне.

На седници је представљен и извештај о досадашњем раду оперативног тима за утврђивање чињеница у вези са резервама и квалитетом угља у ЕПС-у.

Разговарано је и о потребним додатним количинама енергената и плановима за период до краја године и до краја зимске сезоне и плановима за снабдевањем тржишта мазутом.
Бета

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa