Инфо

23. мај 2022.23. мај 2022.
Кабинет начелника МУО: 22 године Caritas-а у Шапцу

Кабинет начелника МУО: 22 године Caritas-а у Шапцу

У петак 20.маја 2022.године, у Авлији одрживог развоја у Богатићу,шабачки Каритас је прославио 22. године постојања и рада. Свечаности је присуствовао велики број гостију и сарадника који су током две деценије рада учествовали у бројним активностима које је ова значајна друштвена организација спроводила у корист наших грђана.

Присуствовали су председник Каритаса Србије београдски надбискуп Станислав Хочевар, повереница за родну равноправност Бранкица Јанковић, начелник Мачванаског управног округа Владан Красавац, председник општине Богатић Милан Дамњановић, са сарадницима, представници локалних самоуправа Мачванског управног округа,представници Српске православне цркве, удружења, привредници са којима Каритас сарађује и представници медија.

О успеху у раду Каритаса Шабац присутнима је говорио председник Каритаса Србије Београдски надбискуп Станислав Хочевар, стављајући у први план тим људи који у Шапцу успешно и предано ради, у корист грађана којима је потребна помоћ и подршка.

"Период дужи од две деценије обележили су многи пројекти ,велики број људи којима смо помогли,велики број сјајних волонтера и тим који је растао заједно са организацијом ,на истим вредностима и међусобном разумевању и поштовању", рекао је између осталог директор Мирољуб Николић,наводећи да су помогли преко 10.000 лица , реализовали 250 пројеката из области социјалне заштите,нарочито показујући велику ефикасност и хуманост током поплава које су 2014.године задесиле Србију.



Квалитет сарадње Мачванског управног округа и организације Каритас Шабац,током свих ових година свакодневно се унапређивао и за очекивати је да се овај тренд настави и у наредном периоду,а све у интересу свих наших грађана.

Тим Каритаса наставиће и у годинама пред нама још амбициозније да спроводи своју мисију хуманости, која је од самог оснивања била идеја водиља ове организације.
Кабинет начелника
Владана Красавца




Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa