Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

16. Сазив ликовне колоније "Мишар" : Уметници стварају на Мишару

16. Сазив ликовне колоније "Мишар" у организацији Културног центра Шабац и Задужбинског друштва „Први српски устанак из Мишара“ под покровитељством Града Шапца окупља осам уметника из Србије који ће инспирисани боравком на Мишару до 24. јуна стварати дела која ће бити представљена јавности током августа.

-Посебност ове колоније што су се раду уз афирмисане уметнике, професоре прикључили и ученици Школе примењених уметности. Током боравка на Мишару имали су прилику да осете атмосферу стваралаштва и пронађу инспирацију за радове. Град Шабац нам је увек подршка и захвални смо што су подржали нашу идеју - навео је директор Културног центра Урош Лукић.
Фото: Глас Подриња

Ствараоци из Шапца, Београда и Лазаревца своје импресије пренеће на платно, а прве утиске поделили су са представницима града и установа културе.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић током разговора са учесницима ликовне колоније Шабац истакао је важност стваралаштва и сусрета које пружа колонија. Нагласио је да Град континуирано улаже у културне програме.

-Улагање у културу је стратешко опредељење Града Шапца, те се трудимо да суграђанима понудимо различите садржаје из домена културе. Надамо се да ће суграђани, али и гости уживати у радовима који ће бити изложени у до тада реконструисаном простору Галерије на Мишару, 13. августа поводом обележавања годишњице Боја на Мишару. Задовољство је што ликовни ствараоци проналазе инспирацију у важним историјским догађајима нашег краја, природним лепотама и сусрету са мештанима - рекао је градоначелник Шапца пожелевши уметницима да њихова дела буду подстицај и инспирација за друге ствараоце да посете Шабац, Мишар.

Црквена општина Мишар подржала је колонију омогућивши уметницима да у порти храма Васкрсења Господњег стварају своја дела.

-Велика част и задовољство је што имамо прилику да будемо домаћини колоније. Радови још увек нису завршени, али је приметан квалитет - нагласио је протојереј Небојша Јеремић.

Фото: Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa