23. jun 2022.23. jun 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

16. Saziv likovne kolonije "Mišar" : Umetnici stvaraju na Mišaru

16. Saziv likovne kolonije "Mišar" u organizaciji Kulturnog centra Šabac i Zadužbinskog društva „Prvi srpski ustanak iz Mišara“ pod pokroviteljstvom Grada Šapca okuplja osam umetnika iz Srbije koji će inspirisani boravkom na Mišaru do 24. juna stvarati dela koja će biti predstavljena javnosti tokom avgusta.

-Posebnost ove kolonije što su se radu uz afirmisane umetnike, profesore priključili i učenici Škole primenjenih umetnosti. Tokom boravka na Mišaru imali su priliku da osete atmosferu stvaralaštva i pronađu inspiraciju za radove. Grad Šabac nam je uvek podrška i zahvalni smo što su podržali našu ideju - naveo je direktor Kulturnog centra Uroš Lukić.
Foto: Glas Podrinja

Stvaraoci iz Šapca, Beograda i Lazarevca svoje impresije preneće na platno, a prve utiske podelili su sa predstavnicima grada i ustanova kulture.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić tokom razgovora sa učesnicima likovne kolonije Šabac istakao je važnost stvaralaštva i susreta koje pruža kolonija. Naglasio je da Grad kontinuirano ulaže u kulturne programe.

-Ulaganje u kulturu je strateško opredeljenje Grada Šapca, te se trudimo da sugrađanima ponudimo različite sadržaje iz domena kulture. Nadamo se da će sugrađani, ali i gosti uživati u radovima koji će biti izloženi u do tada rekonstruisanom prostoru Galerije na Mišaru, 13. avgusta povodom obeležavanja godišnjice Boja na Mišaru. Zadovoljstvo je što likovni stvaraoci pronalaze inspiraciju u važnim istorijskim događajima našeg kraja, prirodnim lepotama i susretu sa meštanima - rekao je gradonačelnik Šapca poželevši umetnicima da njihova dela budu podsticaj i inspiracija za druge stvaraoce da posete Šabac, Mišar.

Crkvena opština Mišar podržala je koloniju omogućivši umetnicima da u porti hrama Vaskrsenja Gospodnjeg stvaraju svoja dela.

-Velika čast i zadovoljstvo je što imamo priliku da budemo domaćini kolonije. Radovi još uvek nisu završeni, ali je primetan kvalitet - naglasio je protojerej Nebojša Jeremić.

Foto: Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa