Инфо

16. јул 2022.16. јул 2022.
Бета

Бета

Вучић: Будућа Влада неће бити антируска, чуваћемо традиционална пријатељства

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да будућа Влада неће бити антируска, већ да ће чувати "традиционална српска пријатељства".

"Каква ће Влада бити, верујем да ће бити српска Влада, која ће да брине о интересима Србије, која ће много да ради на бржем прикључивању Србије Европској унији. Верујем да многе резултате до децембра можемо да постигнемо", рекао је Вучић новинарима на аеродрому Никола Тесла где је дочекао авион кинеске компаније Хаинан ерлајнс на линији Пекинг-Београд.

Оценио је да нова Влада "мора да носи терет самосталности и незавиности у доношењу одлука" и бити састављена "од вредних људи којима ће тимски и интерес Србије бити испред личне промоције и богаћења".

Упитан како теку консултације за мандатара које води са странкама, Вучић је рекао да већ сад постоји "недвосмислена већина" у Скупштини Србије, али да ће о консултацијама говорити када оне буду завршене.

Коментаришући објаву посланика украјинске Раде Алексеја Гончаренка на друштвеним мрежама, да ће се Украјинци "са браћом Хрватима осветити" Србији због става према рату у Украјини, Вучић је рекао да се та земља "брани" и да украјинском народу жели "све најбоље".

"Што се тиче освете Хрвата, само нека они раде свој посао", казао је председник Србије.

Вучић је одбацио критике дела јавности што је од Друштва лекара Војводине примио признање за допринос развоју српског здравства, наводећи да је у претходном периоду изградјено "више капацитета" у здравству "него у претходних 50 година".

"То никад није довољно, увек желите више али тај резултат говори по себи", казао је Вучић.

Упитан да ли ће потписати нови закон о полицији која дозвољава употребу биометријских камера, Вучић је рекао да не може да се изјашњава о нечему што није видео али и додао да "свакако" неће бити усвајани закони који нису у складу са "највишим европским стандардима".

"Неће бити ничега до нове Владе и Скупштине Србије, ако посланици нешто усвоје онда ћу тек да читам. Немам појма шта ће да пише и да ли ће ико ишта да предложи јер можда и не буде тог закона. Али ако имате нешто у Европи, имаћемо и ми а што се тиче оних бајковитих прича да хоће да нас снимају да би нас контролисали као Велики брат, не знам зашто онда идете у Лондон, Париз, Њујорк, тамо на сваких метар имате по десет камера", рекао је Вучић.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa