Info

16. jul 2022.16. jul 2022.
Beta

Beta

Vučić: Buduća Vlada neće biti antiruska, čuvaćemo tradicionalna prijateljstva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da buduća Vlada neće biti antiruska, već da će čuvati "tradicionalna srpska prijateljstva".

"Kakva će Vlada biti, verujem da će biti srpska Vlada, koja će da brine o interesima Srbije, koja će mnogo da radi na bržem priključivanju Srbije Evropskoj uniji. Verujem da mnoge rezultate do decembra možemo da postignemo", rekao je Vučić novinarima na aerodromu Nikola Tesla gde je dočekao avion kineske kompanije Hainan erlajns na liniji Peking-Beograd.

Ocenio je da nova Vlada "mora da nosi teret samostalnosti i nezavinosti u donošenju odluka" i biti sastavljena "od vrednih ljudi kojima će timski i interes Srbije biti ispred lične promocije i bogaćenja".

Upitan kako teku konsultacije za mandatara koje vodi sa strankama, Vučić je rekao da već sad postoji "nedvosmislena većina" u Skupštini Srbije, ali da će o konsultacijama govoriti kada one budu završene.

Komentarišući objavu poslanika ukrajinske Rade Alekseja Gončarenka na društvenim mrežama, da će se Ukrajinci "sa braćom Hrvatima osvetiti" Srbiji zbog stava prema ratu u Ukrajini, Vučić je rekao da se ta zemlja "brani" i da ukrajinskom narodu želi "sve najbolje".

"Što se tiče osvete Hrvata, samo neka oni rade svoj posao", kazao je predsednik Srbije.

Vučić je odbacio kritike dela javnosti što je od Društva lekara Vojvodine primio priznanje za doprinos razvoju srpskog zdravstva, navodeći da je u prethodnom periodu izgradjeno "više kapaciteta" u zdravstvu "nego u prethodnih 50 godina".

"To nikad nije dovoljno, uvek želite više ali taj rezultat govori po sebi", kazao je Vučić.

Upitan da li će potpisati novi zakon o policiji koja dozvoljava upotrebu biometrijskih kamera, Vučić je rekao da ne može da se izjašnjava o nečemu što nije video ali i dodao da "svakako" neće biti usvajani zakoni koji nisu u skladu sa "najvišim evropskim standardima".

"Neće biti ničega do nove Vlade i Skupštine Srbije, ako poslanici nešto usvoje onda ću tek da čitam. Nemam pojma šta će da piše i da li će iko išta da predloži jer možda i ne bude tog zakona. Ali ako imate nešto u Evropi, imaćemo i mi a što se tiče onih bajkovitih priča da hoće da nas snimaju da bi nas kontrolisali kao Veliki brat, ne znam zašto onda idete u London, Pariz, Njujork, tamo na svakih metar imate po deset kamera", rekao je Vučić.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa