Инфо

10. август 2022.10. авг 2022.
Фото: Церски марш

Фото: Церски марш

Тринаести Церски марш у недељу

Све је спремно за предстојећи, тринаесети по реду, Церски марш. Окупљање учесника заказано је за недељу 14. августа у 7 сати ујутру на Тргу шабачких жртава у Шапцу. Следе молитва за путнике и кратко обраћање организатора. Колона ће бити формирана испред порте Саборнг храма Св. Апостола Петра и Павла и планирано је да покрет ка Церу буде око 8 сати.Уз пут су предвиђене паузе на сваких 5 километара, од чега је најдужа она у Варни, где ће у школском дворишту бити и заједнички доручак.

Очекује се да колона стигне на Цер око 15 сати. Организатори, УГ “Церски марш” наводе да су, уз никада пројније опструкције, успели да реше све проблеме захваљујући пре свега људима добре воље из нашег града који су помогли да и за овај марш све буде онако како доликује поводу због кога овај догађај и одржава.

Овогодишњи Церски марш посвећен је др Рудолфу Арчибалду Рајсу, а мото је назив његове књиге која говори много, ако не све, о нама “Чујте Срби”. Овогодишња Церска споменица припашће вишеструком учеснику Церског марша, једином предесднику Чивијашке републике који је активно учествовао у овој манифестацији, судији и писцу Миодрагу Миши Мајићу.

Очекује се да, по досада пристиглим пријавама учешће на овом маршу узме око 2.000 младих људи.
УГ "Церски марш"

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa