Инфо

26. август 2022.26. авг 2022.
Ружић: Биће повећања плата, а објавићемо и конкурс за више од 2.000 радних места

Ружић: Биће повећања плата, а објавићемо и конкурс за више од 2.000 радних места

Министар просвете Србије, Бранко Ружић, изјавио је данас на састанку са синдикатима у просвети да ће бити повећања плата у том сектору и најавио конкурс за више од 2.500 радних места.

"Биће већа повећања него прошли пут. Ускоро ћемо објавити конкурс за још 2.553 радних места који се односе на 2019. годину, рекао је он. У току је и израда Посебног колективног уговора у којем су дефинисане одређене повластице. Новим уговором ћете имати јубиларну награду за 40 година стажа, као и помоћ за родјење детета", казао је Ружић, пренео је његов кабинет.

Додао је да ће најадекватније плате донети увођење система платних разреда који се очекује до 2025. године.

Поводом стања с корона вирусом, председница Уније синдиката просветних радника Србије Јасна Јанковић рекла је да број ученика у одељењима буде 24, и да је важно да се законом ограничи на 28 тамо где има 30 и да се то смањење може вршити сукцесивно.

Министар је рекао да је републички просек испод 24 ученика у основним школама, а да само 1,1 одсто одељења има више од 30 ученика, док 10 и мање има скоро 30 одсто одељења у Србији, али да је тај захтев решив уколико се размотри и проширење наставних и просторних капацитета школа са већим бројем ученика.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa